نان لواش یکی از نانهای سنتی و اصیل ایرانی است که از دورانهای کهن تاریخی ایران، نمادی از فرهنگ و تمدن بینظیر این سرزمین بوده است و با نامهای مختلفی مانند لَواش، لِواش و لَباش شناخته میشود. ریشههای این نان به دوران باستان بازمیگردد و از آن زمان تاکنون به عنوان یکی از نانهای اصیل و سنتی ایرانی محسوب میشود. نان لواش یک نوع نان تخت، نازک و نرم با ضخامت حدود سه میلیمتر است. این نان از مخلوط آرد، آب، نمک و خمیر فطیر یا خمیر "کم ورآمده" پخته میشود.
با توجه به تولید نان لواش در استانهای متفاوت ایران و همچنین تفاوتهای فرهنگی و جغرافیایی، این نان در مدلهای مختلف به شرح ذیل پخت می گردد.
- نان لواش نرم
- نان لواش خشک
- نان لواش تبریزی
- نان لواش متری
- نان لواش مشهدی
- نان لواش آذری
- لواش تنوری
- لواش تهران
امروزه، یکی از مهمترین عواملی که در بین نانواییهای مختلف تفاوت ایجاد میکند، نوع دستگاه پخت استفاده شده است. استفاده از یک دستگاه پخت نان لواش حرفهای نه تنها میتواند به طعم و مزه نانهای تولیدی اثرگذار باشد، بلکه میتواند هزینههای نانوایی را با کاهش استخدام نیرو، مصرف سوخت بهینه و ... بهطور چشمگیری کاهش دهد.
دستگاه نانوایی لواش، یک ماشین پخت یا فر پخت است که برای تولید نان لواش با کیفیت بالا، بسیار مناسب است و جایگزین عالی برای تنور و تجهیزات قدیمی میباشد. برای پخت نان لواش، نیاز به یک دستگاه پخت و یک سری تجهیزات جانبی میباشد که انتخاب آنها به تفاوتهای فرهنگی و جغرافیایی، که باعث ایجاد تنوع در نان لواش میشود، و همچنین به میزان و حجم تولید نان مورد نیاز که روشهای تولید متفاوت را ایجاد میکند، بستگی دارد. دستگاههای نانوایی لواش را میتوان بر اساس ویژگیهای مختلف به گروههای متفاوتی تقسیم بندی کرد. این تقسیمبندی میتواند بر اساس نحوه عملکرد، ابعاد، ظرفیت تولید، سیستم حرارتی، و سایر ویژگیها باشد.
1. انواع دستگاه نانوایی لواش بر اساس نحوه عملکرد:
-دستگاه نانوایی اتومات لواش: فرآیند پهن کردن خمیر و انتقال آن به بستر پخت به صورت اتومات و بدون نیاز به نیروی انسانی انجام میشود.
-دستگاه نانوایی نیمهاتوماتیک لواش: فرآیند پهن کردن خمیر و انتقال آن به بستر پخت توسط نیروی انسانی یا همان شاطر انجام میشود.
2. انواع دستگاه نانوایی لواش بر اساس ابعاد و ظرفیت تولید:
- دستگاه پخت لواش کوچک: برای پخت لواش در ظرفیت های پایین تر، دستگاه پخت دوار در سایز کوچک پیشنهاد می شود.
- دستگاه پخت لواش بزرگ: برای پخت لواش در ظرفیت های بالا، دستگاه پخت تونلی سایز کوچک پیشنهاد می شود.
3. انواع دستگاه نانوایی لواش بر اساس سیستم حرارتی:
- دستگاه نانوایی لواش حرارت غیرمستیقم: این مدل دستگاه نانوایی مصرف سوخت کاملا بهینه ای دارد و در یک بستر کاملا بهداشتی نان پخت می شود.
- دستگاه نانوایی لواش شعله مستقیم
4. انواع دستگاه نانوایی لواش در صنایع پخت مشهد:
-دستگاه های پخت لواش تونلی
فر لواش تونلی، یکی از مدرن ترین فر پخت نان در دنیا محسوب می شود. کارکرد دستگاههای تونلی به این صورت است که قادرند در فواصل زمانی منظم و با سرعت بالا، تعداد زیادی نان لواش را تولید کنند، این امر بهبودی عمده در تولید و افزایش بهرهوری در صنعت نانوایی ایجاد کرده است. با بکارگیری یک دستگاه شاطر لواش در کنار دستگاه پخت لواش تونلی، می توان فر تونلی را به یک دستگاه نانوایی اتوماتیک نان لواش تبدیل کرد و بدون دخالت دست به صورت کاملا بهداشتی در ظرفیت های بالا نان لواش را با بهترین کیفیت، پخت کرد. این مدل از فر پخت لواش، کاملا مناسب برای تولید نان لواش نرم و خشک بسته بندی می باشد.
-دستگاه های پخت لواش دوار
فر لواش دوار، یک فر پیشرفته برای پخت نان است و کاملاً مناسب برای پخت نان لواش به صورت نیمهاتوماتیک یا به عبارتی دستی، می باشد. در این مدل ماشین پخت لواش، یک نیروی انسانی به عنوان شاطر، عمل پهن کردن و قراردان خمیر بر روی بستر پخت را انجام می دهد اما امکان استفاده از دستگاه شاطر برای پهن کردن خمیر، نیز در کنار این دستگاه پخت امکان پذیر می باشد.
این تقسیمبندیها میتواند به کاربران کمک کند تا دستگاه پخت لواش مناسبی را برای نیازهای خود انتخاب کنند.
ویژگیهای برتر دستگاه نانوایی لواش: چه امکاناتی مهم است؟
به منظور تشخیص یک دستگاه نانوایی لواش با کیفیت از نمونههای بی کیفیت، آشنایی با ویژگیهای اساسی دستگاههای نان لواش امری ضروری است. اولین و مهمترین فاکتور برای انتخاب یک دستگاه نانوایی لواش خوب، شرکت سازنده و برند تولید کننده آن است. این اطلاعات میتوانند به شما نگاهی جامع و قابل اعتماد به کیفیت دستگاه پخت بدهد و اعتماد شما به کیفیت محصول را تقویت خواهد کرد. شرکت صنایع پخت مشهد، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات پخت در ایران می باشد که ماشین آلات پخت با کیفیتی ارائه میدهد. از دیگر ویژگیهای یک ماشین نانوایی لواش خوب:
- ایمنی
- کارایی بالا
- مصرف انرژی بهینه
- طراحی مقاوم و بروز
- سهولت در استفاده
- گارانتی و خدمات پس از فروش
خرید انواع دستگاه های نانوایی برای پخت نان لواش
انتخاب یک دستگاه نانوایی لواش مناسب یکی از پرچالشترین و مهمترین انتخابهای یک نانوا می باشد و باید در نحوه خرید و انتخاب خود دقت لازم و کافی را به عمل آورد. عدم دقت کافی در این زمینه ممکن است خسارت های زیادی برای نانوا داشته باشد. اگر به دنبال یک دستگاه نانوایی لواش با کیفیت عالی برای پخت بهترین نان لواش هستید، شرکت صنایع پخت مشهد دستگاههای نانوایی متنوعی را با طراحیها و امکانات متفاوت، برای شما فراهم کرده است. با توجه به نوع نان لواش مورد نیاز، شما میتوانید ماشین پخت مناسب را انتخاب کرده و از آن لذت ببرید.
دستگاه نانوایی لواش نرم، مناسبترین دستگاه پخت برای تولید نان لواش نرم در ظرفیت بالا و یا تولید به صورت بسته بندی، دستگاه نانوایی تونلی لواش با طول کوتاه تر می باشد.
دستگاه نانوایی لواش خشک، مناسبترین دستگاه پخت برای تولید نان لواش خشک، دستگاه نانوایی تونلی با طول بیشتر به همراه یک پهن کن اتومات پیشنهاد می گردد.
دستگاه نانوایی لواش آذری، دستگاه دوار با سطح چدن سوراخدار به همراه یک پهن کن رومیزی پیشنهاد می گردد.
قیمت انواع دستگاه های نانوایی لواش
در زمان خرید دستگاه نانوایی لواش، عوامل متعددی بر قیمت آن تاثیر گذار هستند. از جمله اندازه و ظرفیت تولید، تکنولوژی استفاده شده و ... در انتخاب یک دستگاه نانوایی لواش، مهم است که نوع نان لواش، نیازها و استفادههای خود را با توجه به این عوامل مشخص نمایید و سپس به دنبال دستگاه پخت با بهترین تطابق با این نیازها بگردید. جهت آگاهی از قیمت دستگاه نانوایی لواش و کسب اطلاعات بیشتر از شرایط فروش ویژه نقدی و اقساطی و مشاوره درباره انتخاب بهترین دستگاه نانوایی لواش با توجه به نیاز شما، با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.