دستگاه خمیرگیر، خمیرهمزن، خمیرکن یا میکسر خمیر، یکی از تجهیزات مهم و اساسی به منظور آماده‌سازی خمیر در نانوایی‌ها، قنادی‌ها و فانتزی‌پزی‌ها است. شرکت صنایع پخت مشهد، بزرگترین تولیدکننده انواع مختلف خمیرهمزن برای کاربردهای متنوع می‌باشد.

معرفی دستگاه خمیر همزن نانوایی

دستگاه میکسر خمیر یک تجهیز مهم و کاربردی برای مخلوط کردن و ورز دادن یکنواخت انواع خمیر در مدت زمان کوتاه است. میکسر خمیر کاربردهای بسیار متنوعی دارد و می‌توان از آن برای هم زدن مواد اولیه خمیر استفاده نمود. از جمله کاربردهای گسترده همزن خمیر، استفاده در نانوایی‌ها است. میکسر خمیر به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز نانوایی‌ها شناخته می‌شود و از الزامات اصلی هر نانوایی، به شمار می‌آید. به همین دلیل، میکسر خمیر بیشتر با نام‌های "میکسر نانوایی"، "خمیرگیر نانوایی"، "خمیرکن نانوایی" در بین کاربران خود شناخته می شود.

خمیرهمزن نانوایی

دستگاه خمیرهمزن علاوه بر نانوایی‌ها، در مجتمع‌های تولید نان، قنادی‌ها، فست‌فودها، آموزشگاه‌های پخت و حتی در منازل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. خمیر همزن دارای یک مخزن به نام دیگ یا پاتیل، یک چنگک یا شاخ با زاویه مورب، پایه و موتور است. طراحی مورب چنگک، بهترین ترکیب و مخلوط کردن مواد را فراهم می‌کند و از نظر کیفیت و یکنواختی خمیر، به نتایج بهتری منجر می‌شود.

مشخصات پارو  همزن نانوایی

پارو یا پره، که به آن "شاخ" نیز گفته می‌شود، یکی از اجزای کلیدی دستگاه خمیرهمزن یا خمیرگیر است و از جنس استیل یا آلومینیوم با روکش استیل ساخته می‌شود. این پارو وظیفه هم زدن و مخلوط کردن خمیر را بر عهده دارد و بسته به ظرفیت خمیرگیر، به صورت دو یا سه شاخ طراحی می شود. به‌طور کلی، خمیرگیرهای با ظرفیت کوچک‌تر معمولاً به پاروی سه شاخ مجهز هستند، در حالی که خمیرگیرهای با ظرفیت بزرگتر با پاروی دو شاخ عرضه می‌شوند. انتخاب صحیح پارو می‌تواند تأثیر زیادی بر عملکرد دستگاه خمیرکن داشته باشد.

خمیرکن نانوایی

مشخصات دیگ همزن نانوایی

دیگ یکی از اجزای مهم خمیرگیر است که در ظرفیت‌های متفاوت و در دو جنس آلومینیوم و استیل با ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود. لبه‌های دیگ خمیرگیر نیز می‌توانند به دو شکل لبه گرد و لبه صاف تولید شوند. ظرفیت خمیرگیر به‌گونه‌ای تعیین می‌شود که نیمی از آن به آب و نیمی دیگر به آرد اختصاص می‌یابد. به عنوان مثال، اگر ظرفیت خمیرگیر ۱۰۰ کیلوگرم باشد، می‌توانیم ۵۰ کیلوگرم آب و ۵۰ کیلوگرم آرد استفاده کنیم. این تقسیم‌بندی به ما کمک می‌کند تا نسبت مناسبی از مواد اولیه برای تهیه خمیر داشته باشیم و از کیفیت نهایی خمیر اطمینان حاصل کنیم. به همین دلیل، در انتخاب دستگاه خمیرگیر، توجه به ظرفیت و تناسب آن با نیازهای تولید بسیار حائز اهمیت است.