دستگاه نانوایی یا تنور مدرن پخت نان 🍞🔥
دستگاه نانوایی؟ دستگاه پخت نان؟ فر نانوایی؟ یا شاید هم ماشین پخت نان؟ نامها متفاوتاند، اما منظور یکیست: قلب تپندهی هر نانوایی. دستگاه نانوایی، نسخه مدرن تنورهای سنتی و یکی از ارکان اصلی در هر نانوایی است که با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته، نقش مهمی در پخت نان ایفا میکند. دستگاه نانوایی با افزایش سرعت، کیفیت و دقت در کنترل دما و زمان، نانی با بافت یکنواخت و طعمی دلپذیر تولید کرده و به صرفهجویی در زمان و انرژی کمک میکند.
انواع مدل های دستگاه نانوایی و قابلیت های آن ها
طبقهبندی دستگاه پخت نان بر اساس روش پخت
به طور کلی در فرآیند پخت نان، دو روش مورد استفاده قرار میگیرد: روش سنتی یا نیمهاتوماتیک و روش تماماتوماتیک. بر این اساس، دستگاههای نانوایی به دو گروه عمده، به شرح ذیل طبقهبندی میشوند:
1- دستگاه نانوایی اتوماتیک
در این نوع از دستگاههای نانوایی، مجموعهای از تجهیزات جانبی مانند پهنکن یا خمیرریز در کنار دستگاه پخت نان قرار میگیرند تا فرآیند تولید از جمله فرمدهی، انتقال خمیر به بستر پخت و خروج نهایی نان بهصورت خودکار و بدون دخالت دست توسط شاطر اتوماتیک انجام شود.
این دستگاهها کاملاً متناسب با تولید نان در ظرفیت های بالا، نانواییهای بزرگ، مجتمع های پخت نان و همچنین کارخانجات صنعتی می باشند و کاربرد فراوانی دارند؛ نکته قابل توجه اینکه، بدون نیاز به شاطر ماهر، سرعت و دقت تولید را بهطور چشمگیری افزایش میدهند.
📌 مزایای دستگاه نانوایی تمام اتومات:
-
- تولید انبوه
- سرعت بالا
- بهره وری بیشتر
- یکنواختی در کیفیت
- عدم نیاز به شاطر ماهر
- کاهش دخالت دست و افزایش سطح بهداشت
2- دستگاه نانوایی نیمه اتوماتیک
این مدل از دستگاه های نانوایی، نیاز مبرم به یک شاطر ماهر در کنار دستگاه پخت دارد تا فرآیند پخت نان از قبیل : تهیه خمیر، چانه و پهن کردن خمیر و سپس انتقال خمیر به بستر ماشین پخت را انجام دهد و در نهایت، اپراتور محصول نهایی (نان) را از دستگاه پخت خارج نماید.
📌 مزایای دستگاه نانوایی نیمه اتومات:
-
- تنوع در نوع پخت
- حفظ حالت طعم و ظاهر سنتی نان
مقایسه دستگاه نانوایی نیمه اتوماتیک و تمام اتومات
طبقهبندی دستگاه پخت نان بر اساس نوع نان تولیدی
1- دستگاه پخت نان لواش
برای راهاندازی خط تولید نان لواش، اولین قدم انتخاب شیوهی مناسب تولید است. بسته به میزان سرمایه و مقیاس کاری که مدنظر دارید، میتوانید یکی از دو مسیر را انتخاب کنید:
برای پخت نان لواش به روش نیمهاتوماتیک یا روش سنتی و دستی، از دستگاههای پخت مدل دوار استفاده میشود. این نوع دستگاهها به دو گروه حرارت مستقیم و حرارت صد در صد غیرمستقیم طبقه بندی شدهاند که امکان پخت نانی خوشطعم و تازه را فراهم میکنند.
در کنار دستگاه پخت دوار، حضور یک شاطر ماهر ضروری است تا پس از آمادهسازی خمیر، آن را بهطور یکنواخت پهن کرده و روی سطح پخت دستگاه قرار دهد؛ به این ترتیب شاهد ترکیبی از فناوری مدرن و مهارت سنتی هستیم که نتیجه آن به وضوح در پخت نانی با کیفیت اصیل و در عین حال با حفظ طعم سنتی، دیده می شود.
نحوه پهن کردن خمیر نان لواش، کاملاً بستگی به نوع نان لواش دارد؛ چرا که هر سبک پخت لواش ، شیوهای متفاوت و منحصربهفردی دارد. به عنوان مثال:
پخت نان لواش مشهدی و آذری
در این نوع نانها، شاطر با کمک پهنکن رومیزی خمیر را آماده میکند. سپس شاطر با توجه به مهارتی که دارد خمیر را به دور دست خود می چرخاند و یا با استفاده از ناونده بهصورت ماهرانه ، خمیر را روی دستگاه پخت قرار میدهد.
پخت نان لواش تهرانی
برای پخت نان لواش تهران، معمولاً از پهنکنهای خمیر چهارغلتکی که به نام شاطر لواش نیز شناخته میشوند، استفاده میشود. این دستگاه، خمیر را بهطور یکنواخت پهن کرده، سپس آن را به اندازههای دلخواه برش میدهد. پس از آن، خمیر آماده شده روی ناونده قرار میگیرد و شاطر آن را به بستر پخت منتقل میکند.
فیلم پخت نان لواش تهران به صورت نیمه اتومات
👈 تجهیزات پیشنهادی مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید لواش به صورت نیمه اتومات:
برای پخت نان لواش به صورت اتوماتیک، دستگاه پخت مدل تونلی بهترین و مناسبترین انتخاب می باشد. فر پخت تونلی شامل یک تونل در ابعاد مختلف میباشد که امکان پخت نان بهصورت یک یا دو ردیفه و متناسب با ظرفیت موردنیاز نانوایی را فراهم می سازد.
در این روش، فرآیند پهن کردن خمیر توسط شاطرهای اتوماتیک از قبیل پهنکن و یا خمیر ریز انجام میشود. این تجهیزات مجهز به یک مخزن خمیر هستند و پس از دریافت خمیر، آن را بهصورت یکنواخت پهن و به تونل پخت هدایت می کنند.
پس از طی مسیر پخت در تونل، نانها توسط قیچی نصب شده روی تونل پخت، در ابعاد دلخواه برش داده شده و سپس جهت فرآیند خنک شدن و جمعآوری به بخش انتهایی خط منتقل میشوند. نتیجه این فرآیند، نانی یکدست، باکیفیت و مطابق استانداردهای روز است که با حداقل نیاز به نیروی انسانی تولید میشود.
👈 تجهیزات پیشنهادی مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید لواش به صورت اتومات:
2- دستگاه پخت نان بربری
دستگاه پخت نان بربری یکی دیگر از محصولات اصلی و پرطرفدار شرکت صنایع پخت مشهد است که با هدف تأمین نیازها و سلیقههای متنوع نانوایان برای پخت این نان سنتی خوشمزه طراحی و تولید شده است. دستگاه های پخت نان بربری با بهرهگیری از فناوری روز، کیفیت عالی و همچنین طراحی کارآمد، در مدلها و ابعاد متنوع، طراحی و تولید می گردد تا پاسخگوی نیازهای مشتریان در روش های متنوع پخت و هم چنین ظرفیتهای تولیدی متفاوت باشند.
-
- دستگاه دوار ثابت (آجرچینی): گزینهای اقتصادی برای تولید در ظرفیت معمولی
- دستگاه دوار پرتابل: دارای سیستم حرارتی صد در صد غیرمستقیم و بهینه
- دستگاه تونلی: مناسب برای ظرفیت پخت بالا و نیازمند بودجه بیشتر
دستگاه پخت نیمه اتومات نان بربری
برای پخت نان بربری به روش سنتی یا نیمهاتوماتیک، دو مدل دستگاه دوار پیشنهاد میگردد. تفاوت اصلی این دو مدل در سیستم حرارتی و نوع عایقبندی آنهاست تا متناسب با نیاز و سبک پخت شما انتخاب گردد.
دستگاههای دوار در ابعاد متنوع عرضه میشوند تا پاسخگوی ظرفیتهای مختلف تولید باشند. برای پخت یک نان بربری با کیفیت بالا، استفاده از ابعاد ۲٫۵ به بالا با صفحهی چدن صاف، به شما پیشنهاد می گردد.
دستگاه پخت اتومات نان بربری
برای پخت تماماتوماتیک نان بربری، استفاده از دستگاه تونلی با حداقل ۵ متر طول و مجهز به شاطر بربری (خمیرریز اتوماتیک) بهترین انتخاب است.
در این روش، خمیرریز بربری با پاروی مخصوص نان بربری در ابتدای تونل قرار میگیرد؛ خمیر را پهن کرده و ناخنزده و سپس به تونل پخت منتقل میکند. این فرآیند، امکان پخت سریع، یکنواخت و با کیفیت استاندارد را فراهم میسازد.
مدل های دستگاه نانوایی
طبقهبندی دستگاه پخت نان بر اساس سیستم حرارتی
سیستم حرارتی 100% غیرمستقیم سیستم حرارتی شعله غیرمستقیم سیستم کانوکشن یا وزشی
| ویژگی / سیستم حرارتی | 100٪ غیرمستقیم | شعله غیرمستقیم | کانوکشن (وزشی) |
| نوع انتقال حرارت | تابشی از سطح داغ | ترکیب تابشی و جابجایی | گردش هوای گرم (جابجایی اجباری) |
| میزان یکنواختی پخت | بالا | متوسط | بسیار بالا |
| مصرف انرژی (بازده حرارتی) | پایین تا متوسط | متوسط | بالا |
| تأثیر شعله بر نان | صفر (کاملاً غیرمستقیم) | کم (شعله پوشیده) | صفر |
| زمان پیشگرمایش دستگاه | زیاد | متوسط | کم |
| مناسب برای چه نوع نانی؟ | سنگک، نانهای ضخیم سنتی | لواش، بربری، تافتون | نانهای صنعتی یا نازک |
| هزینه اولیه دستگاه | بالا | متوسط | بالا |
| نگهداری و تعمیرات | ساده ولی با هزینه بالا | متوسط | پیچیدهتر |
| کنترل دما | نسبتاً دشوار | متوسط | دقیق و سریع |
| آلودگی محیطی | کم | متوسط | بسیار کم |
طبقهبندی دستگاه پخت نان بر اساس گروه محصول
ماشینهای نانوایی در دو مدل ماشین پخت دوار و ماشین پخت تونلی تولید میشوند که هر کدام دارای اندازهها و ظرفیتهای متنوعی هستند. انتخاب مدل مناسب بستگی به **ظرفیت تولید** مورد نیاز نانوایی دارد.
دستگاههای دوار بیشتر برای نانواییهای با ظرفیت تولید متوسط تا بالا مناسب هستند، در حالی که دستگاههای تونلی برای تولید انبوه و پیوسته نان در نانواییهای بزرگ و صنعتی طراحی شدهاند. انتخاب صحیح دستگاه با توجه به نیاز تولید میتواند به بهینهسازی فرآیند پخت، کاهش مصرف انرژی و افزایش کیفیت نان کمک کند.دستگاه های نانوایی ما شامل:
- دستگاه نانوایی دوار پرتابل با مصرف سوخت کاملا بهینه و بهره گیری از سیستم حرارتی صد درصد غیرمستقیم، امکان پخت نان در بستری کاملا بهداشتی را فراهم می کند.
- دستگاه نانوایی دوار ثابت یکی از قدیمی ترین دستگاه های نانوایی که با نام دستگاه نانوایی آجرچینی نیز معروف می باشد.
- دستگاه نانوایی تمام اتومات دوار پرتابل سنگک یک دستگاه نانوایی پیشرفته برای پخت نان سنگک سنتی ایرانی در محیطی کاملا بهداشتی، بدون دخالت دست می باشد.
- دستگاه نانوایی دوار پرتابل سنگک سنتی یک دستگاه پخت دوار مجهز به چدن های برجسته مخصوص نان سنگک است که با استفاده از سیستم حرارتی صد درصد غیرمستقیم، امکان پخت نان سنگک سنتی را بهصورت بهینه فراهم میکند.
- دستگاه نانوایی تونلی یک تونل پخت با ابعاد متنوع متناسب با نوع نان تولیدی است که با استفاده از سیستم حرارتی صد در صد غیرمستیقم و با ظرفیت پخت بالا می باشد.
مزایای استفاده از دستگاه های نانوایی
- افزایش سرعت عمل: دستگاهها نانوایی بهصورت مکانیزه عمل کرده و امکان تولید حجم بالای نان را در مدت زمانی کوتاه فراهم میکنند.
- یکنواختی در کیفیت: با تنظیمات دقیق دستگاههای نانوایی، هر قرص نان با شکل، بافت و پخت مشابه تولید میشود؛ موضوعی که در روشهای دستی بهندرت ممکن است.
- صرفهجویی در هزینهها و بهینهسازی مصرف انرژی: کاهش مصرف سوخت، مواد اولیه و نیاز به نیروی انسانی، در نهایت موجب کاهش قابلتوجه هزینههای عملیاتی نانوایی میشود.
- رعایت استانداردهای بهداشتی: کاهش تماس دست با خمیر، نقش مهمی در ارتقای سطح بهداشت و کاهش احتمال آلودگی دارد.
- تنوع در نوع نان: بسیاری از دستگاههای پخت، امکان پخت انواع نان را با قالبها و ضخامتهای متنوع در شیفت های کاری متفاوت فراهم میکنند.
- کاهش ضایعات نان: دقت دستگاههای پخت در اندازهگیری و کنترل فرآیند، مانع از هدررفت خمیر یا سوختگی نان میشود.
چرا دستگاه های نانوایی صنایع پخت مشهد؟
شرکت بینالمللی صنایع پخت مشهد همواره با تمرکز بر کیفیت، نوآوری و رضایت مشتری تلاش کرده است متنوعترین دستگاههای نانوایی را با مصرف سوخت بهینه، طراحی زیبا و منطبق با نیازهای روز بازار عرضه کند. تمامی دستگاههای نانوایی مطابق با استانداردهای ملی ایران و استانداردهای بینالمللی از جمله ISO 9001:2015 طراحی و تولید میشوند تا ایمنی، کیفیت و دوام محصولات تضمین شود.
بر اساس وبسایت رسمی ISO، استاندارد ISO 9001 تضمین میکند که تمامی فرآیندهای تولید، از طراحی و ساخت تا تحویل محصول، با رعایت نیازها و انتظارات مشتری، قوانین ایمنی و کیفیت، و بر اساس دادهها و شواهد واقعی انجام می شود.
ISO 9001 is a globally recognized standard for quality management. It helps organizations of all sizes and sectors to improve their performance, meet customer expectations and demonstrate their commitment to quality. Its requirements define how to establish, implement, maintain, and continually improve a quality management system (QMS).
ایزو ۹۰۰۱ یک استاندارد جهانی شناختهشده برای مدیریت کیفیت است. این استاندارد به سازمانها در تمامی اندازهها و حوزهها کمک میکند تا عملکرد خود را بهبود بخشند، انتظارات مشتریان را برآورده کنند و تعهد خود به کیفیت را نشان دهند. الزامات آن نحوه ایجاد، پیادهسازی، نگهداری و بهبود مستمر یک سیستم مدیریت کیفیت (QMS) را مشخص میکند.
مزایای خرید از شرکت بینالمللی صنایع پخت مشهد
- تولید دستگاههای نانوایی با قطعات بادوام، مطابق با استانداردهای ملی ایران شماره: 5648، 5649، 5650
- ارائه مشاوره تخصصی و رایگان پیش از خرید
- ارائه مشاوره در جانمایی تجهیزات
- گارانتی و خدمات پس از فروش مادامالعمر
- نصب و راهاندازی رایگان
- آموزش پخت نان در آکادمی اختصاصی مجموعه صنایع پخت مشهد
- امکان طراحی و سفارشیسازی دستگاه های نانوایی متناسب با نیاز مشتری
قیمت دستگاه نانوایی
- نوع سیستم حرارتی
- ظرفیت تولید
- نحوه عایق بندی
- نحوه پخت (دستگاه های نانوایی اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک)
- برند سازنده
- فناوریهای بهکار رفته در ساخت دستگاه نانوایی
- امکاناتی مانند دیجیتال بودن کنترلرها
| نام دستگاه | مناسب برای نان | سیستم حرارتی | قیمت حدودی (تومان) |
|---|---|---|---|
| دوار پرتابل | لواش، تافتون، بربری | 100% غیرمستقیم | 500 تا 900 میلیون |
| دوار ثابت (آجرچینی) | لواش، تافتون، بربری | شله مستقیم | 200 تا 300 میلیون |
| تماماتومات سنگک | سنگک | 100% غیرمستقیم | 990 میلیون به بالاتر |
| سنگک سنتی پرتابل | سنگک | 100% غیرمستقیم | 800 تا 900 میلیون |
| دستگاه تونلی | لواش، تافتون، بربری | 100% غیرمستقیم | 700 میلیون به بالاتر |
- لطفاً توجه داشته باشید که قیمتها به صورت حدودی درج شدهاند و با توجه به نوع، سایز و امکانات مختلف محصول، ممکن است متغیر باشند. جهت دریافت قیمت قطعی، با ما در ارتباط باشید.
فروش اقساطی دستگاه نانوایی
ما بهخوبی میدانیم که راهاندازی یا ارتقاء یک نانوایی میتواند نیازمند سرمایهگذاری قابل توجهی باشد؛ به همین دلیل، شرایط ویژه ی خرید اقساطی را برای مشتریان گرامی فراهم کردهایم تا مسیر پیشرفت کسبوکارشان هموارتر شود.
مبلغ و شرایط اقساط بسته به نوع دستگاه پخت، میزان تجهیزات نانوایی، ارزش خرید و وضعیت متقاضی، متغیر خواهد بود. علاوه بر این، با توجه به شرایط اقتصادی و نیازهای مشتریان، توانستهایم با همکاری نهادها و سازمانهای حمایتی مرتبط، تسهیلات ویژه ای برای مشتریان عزیزمان فراهم کنیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، کافی است با کارشناسان فروش ما از طریق راه های ارتباطی زیر در تماس باشید:
جهت دریافت مشاوره و ارتباط با کارشناسان فروش ما، درخواست خود را از طریق فرم زیر ارسال بفرمایید
سوالات متداول
عمر مفید دستگاههای نانوایی به عوامل مختلفی مانند نوع دستگاه، کیفیت ساخت، برند سازنده، میزان استفاده روزانه و نحوه نگهداری آن بستگی دارد. بهطور میانگین، دستگاههای نانوایی صنعتی و با کیفیت، بین ۱۰ تا ۱۵ سال عمر مفید دارند، البته در صورت سرویس دورهای و نگهداری صحیح، این مدت میتواند حتی بیشتر شود.
بهطور کلی و در مجموعه بینالمللی صنایع پخت مشهد، دستگاههای نانوایی در دو مدل: تونلی و دوار تولید میشوند.
کلیه دستگاههای نانوایی تولیدی شرکت صنایع پخت مشهد دارای یک سال گارانتی میباشند. این گارانتی شامل پشتیبانی فنی و تعمیر یا تعویض قطعات معیوب ناشی از ایرادات فنی و تولیدی در طول مدت گارانتی است.
دستگاههای نانوایی تولیدی شرکت صنایع پخت مشهد بسته به نوع و مدل، با سوخت گاز شهری، گازوئیل و در برخی مدلها نیز بهصورت تمام برقی طراحی و تولید میشوند. دستگاه های نانوایی قابلیت کار با چند نوع سوخت را نیز دارند. انتخاب نوع سوخت بسته به نیاز مشتری و شرایط محل نصب قابل تنظیم و سفارشسازی میباشد.
نصب و راهاندازی دستگاههای نانوایی بهصورت رایگان توسط تکنسینهای مجرب شرکت صنایع پخت مشهد انجام میشود. پس از انجام تنظیمات فنی و پخت آزمایشی اولیه در محل مشتری، دستگاه بهصورت کامل و آمادهبهکار تحویل داده میشود.
- کنتور گاز 16G باشد.
- لوله کشی گاز حتما 2 یا 3 اینچ باشد.
- محل نصب حتما ارت داشته باشد.
- استاندارد ملی ایران
- گواهینامه ایزو 9001
- گواهینامه CE اروپا
- گواهینامه CSA کانادا
- گواهینامه UL کانادا
- گواهینامه GOST روسیه
بله، در صنایع پخت مشهد امکان سفارشیسازی کامل دستگاههای نانوایی وجود دارد تا بتوانیم راهکارهایی منحصر به فرد و متناسب با کسبوکار شما ارائه دهیم و بهترین عملکرد و بازدهی را برایتان فراهم کنیم.
- سیستم حرارتی صد درصد غیرمستقیم
- سیستم شعله مستقیم
- سیستم حرارتی وزشی (کانوکشن)
دستگاه نانوایی نیمه اتومات سنگک دوار پرتابل
دستگاه نانوایی تونلی
نقد و بررسی در "دستگاه نانوایی"